Турска подводница влезе в гръцките териториални води и се приближава

...
 Турска подводница влезе в гръцките териториални води и се приближава
Коментари Харесай

Напрежение! Турски подводници влязоха в Гърция

 

Турска подводница влезе в гръцките териториални води и се доближава към нос Сунион, където е ситуиран храмът на Посейдон. Той се намира на към 70 км от Атина, оповестява ArmyVoice.

Подводницата била вид 209 и е засечена от гръцки хеликоптер. Открита е от фрегатата Salamis, която е плавала на запад от остров Родос.

Медията прибавя, че е видяна и друга подводница покрай другото знаково място на Гърция - остров Карпатос. Според легендата там е роден Прометей.

В гръцките военновъздушни сили е оповестена паника. Хеликоптери претърсват Егейско море благодарение на антиподводни локатори.

Напрежението сред Гърция и Турция ескалира от 7 август, когато президентът Реджеп Ердоган съобщи, че Атина не се е придържала към съглашението с Анкара и не стопира интервенциите в източното Средиземноморие. На 11 август турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че страната ще стартира сондиране на шелфа в края на август, макар митингите на Гърция. На 13 август Франция афишира, че ще изпрати войски в района, с цел да отбрани Гърция.

Обострянето на обстановката в района стартира при започване на юни, когато турското държавно управление реши да " отбрани ползите на страната " върху континенталния шелф на Кипър. Гръцко-турските разногласията там са от 1974 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР